• Subcribe to Our RSS Feed

…de osedda dagar vi möter med tröst, oss följer ju Herden…

Strofen är hämtad från psalmen ”Med Gud och hans vänskap” (Psalmer & Sånger nr. 59). Den kommer till mig när jag i tanken och bönen stannar upp inför vad som kan tänkas ligga framför oss denna höst. I mittuppslaget på detta programblad finner du det mesta av det vi planerat och förberett för september och oktober.

Men, när allt kommer till allt, så vet ingen av oss riktigt vad som väntar framöver. Vem av oss hade till exempel så här dags förra året, kunnat ana att vi i våra samlingar från oktober och flera månader framåt, skulle ha mäng- der av asylsökande människor?

Rosenius fångar dock något signifikativt för den kristna tron – vi kan möta de osedda dagarna med tröst, utifrån vår förtröstan på att vi inte behöver göra det ensamma. Med oss går Herden. Han som är av evighet, uppbär allt, men också kommit till oss i Gud Sonen, och som lovat att gå med sitt folk genom sin Ande. Det innebär inte att allt läggs till rätta för oss (även om den dagen kommer att komma). Men, vad vi än möter, så möter vi det tillsammans med Herden.

I de dagar Gud ger oss, har den kristna församlingen att leva i hans närhet och att sträcka sig efter att leva tillbedjande, älskande och betjänande. Tillbedjande honom som är den ende sanne Guden. Älskande Gud och medmänniskorna. Betjänande varandra och omvärlden. I den kraft som ges oss av Herden som alltid följer oss.

Gud välsigne dig att vara delaktig i den gemenskap och utmaning som bär namnet Norrabergskyrkans församling!

Er medvandrare och pastor

Pär